Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013


Σήμερον γεννάται η «νέα» παράταξη του Γ. Μαύρου;


Σήμερα, 31 Ιουλίου 2013 μια νέα παράταξη θα γεννηθεί. Μία παράταξη με αρχηγό «υποτίθεται» το νέο, αλλά παράλληλα και παλιό κ. Γιώργο Μαύρο. Τι εννοούμε με το «υποτίθεται»; Ότι μπορεί ο κ. Γιώργος Μαύρος να είναι νέος ηλικιακά, είναι όμως αναμφίβολα παλιός στην πολιτική σκηνή του τόπου μας, αφού έχει ήδη προλάβει να πολιτευθεί με δύο παρατάξεις του νησιού μας, με την παράταξη του κ. Διακομιχάλη (ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του 2006), αλλά και με την παράταξη του κ. Ρούσσου (ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του 2010). Και τώρα πια ο ίδιος (;) αποφάσισε να χαράξει το δικό του πολιτικό δρόμο, έχοντας στο πλευρό του νέα και άφθαρτα, όπως ισχυρίζεται, άτομα. Εύκολα βέβαια μπορεί να δημιουργηθεί η απορία κατά πόσο ο κ. Μαύρος θα μπορέσει να δημιουργήσει μία εντελώς νέα πολιτική κίνηση, καθώς όσο κι αν ο ίδιος θέλει να αυτοπαρουσιάζεται σαν κάτι καινούριο και άφθαρτο δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και να παραβλέψουμε ότι επί σειρά ετών ανήκε στις «παλιές και φθαρμένες» παρατάξεις, που τώρα, ξαφνικά διαφωνεί, και καλείται να αντιπολιτευθεί.

Πέραν όμως από το ενδιαφέρον που παρουσιάζει ο τρόπος, με τον οποίο ο κ. Μαύρος θα καταφέρει ή τουλάχιστον θα προσπαθήσει να διαγράψει από τη μνήμη μας το πολιτικό του παρελθόν και να μας πείσει ότι είναι μία νέα εκδοχή, πολιτικό ενδιαφέρον παρουσιάζει αναμφίβολα και η στάση που πρόκειται να κρατήσει ο τέως δήμαρχος, κ. Γιώργος Ρούσσος. Άραγε σκοπεύει να συμπορευθεί με την παλιά του παράταξη, υπό την αρχηγία πλέον του κ. Μαστροκούκου ή μήπως θα εισχωρήσει στη «νέα» παράταξη του κουμπάρου του κ. Μαύρου, παίρνοντας το ρόλο του μέντορα; Ιδιαίτερη σημασία έχει βέβαια και το γεγονός αν ο κ. Ρούσσος παραστεί στη σημερινή εκδήλωση του κ. Μαύρου. Αν συμβεί αυτό, τότε, μάλλον, οι κακές γλώσσες, που πάντα έλεγαν ότι πίσω από την κίνηση αυτή του κ. Μαύρου είναι ο τέως Δήμαρχος Καλύμνου, θα δικαιωθούν…

Όπως και να έχει η αναμονή θα τελειώσει σε λίγες ώρες, οπότε και ο κ. Μαύρος θα φέρει νέο (κατ’αυτόν) πολιτικό αέρα στο νησί.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου