Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ένα σου… ένα σου!!!


Ένα σου… ένα σου!!!

 

Όλοι μας, στα παιδικά μας έστω χρόνια, έχουμε κάνει μία δίκαιη μοιρασιά με τους φίλους μας με τον κλασικό και γνωστό τρόπο «ένα σου, ένα μου». Ο δήμαρχός μας όμως, προφανώς δεν ξέρει (;) από δίκαιες μοιρασιές! Ίσως να μην έπαιξε με τους φίλους του, όταν ήταν μικρός, αφού από μικρός παντρεύτηκε (πολιτικά την Κάλυμνο)!!! 



Πώς αλλιώς να εξηγήσουμε το γεγονός, ότι κατά τη διάρκεια των 3 περίπου χρόνων της θητείας του έχει κάνει μια ομολογουμένως άδικη μοιρασιά σε ανάθεση προμηθειών. Έτσι πιστεύουμε. Για να γίνουμε λοιπόν σαφέστεροι, με μια σύντομη ματιά στην ιστοσελίδα Διαύγεια διαπιστώσαμε, ότι γνωστός επιχειρηματίας ηλεκτρικών ειδών του νησιού, έχει πάρει, με απευθείας αναθέσεις, εργολαβίες ύψους περίπου 100.000 ευρώ και όλα αυτές μόνο από το Λιμενικό Ταμείο του Δήμου μας, του οποίου πρόεδρος είναι ο κ. Διακομιχάλης!!! Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, το γεγονός είναι αδιαμφισβήτητο, καθώς όλες οι απευθείας αναθέσεις είναι αναρτημένες στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» (στο σημείο αυτό παραθέτουμε αντίστοιχες αποφάσεις του «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»:  ΑΔΑ: ΒΛ90ΟΕ23-ΓΨ6, ΑΔΑ: ΒΕΖΖΟΕ23-ΤΤΛ,ΑΔΑ: ΒΕΙΒΟΕ23-Ο5Η,ΑΔΑ: ΒΛ4ΩΟΕ23-ΦΕΛ,ΑΔΑ: ΒΛΒΟΟΕ23-Ο4Φ , ΑΔΑ: Β4ΘΕΟΕ23-Α4Ρ,ΑΔΑ: Β4ΘΡΟΕ23-8Υ0,ΑΔΑ: Β4ΘΡΟΕ23-896,ΑΔΑ: Β4Λ3ΟΕ23-8Ψ5,ΑΔΑ: Β4ΜΓΟΕ23-2ΚΛ,ΑΔΑ: Β4ΣΗΟΕ23-ΔΓΠ,ΑΔΑ: Β4ΣΞΟΕ23-2Β0,ΑΔΑ: Β4ΣΨΟΕ23-ΚΙΦ,ΑΔΑ: Β4Ω2ΟΕ23-0ΣΣ,ΑΔΑ: Β42ΖΟΕ23-ΕΒ5,ΑΔΑ: Β43ΒΟΕ23-7ΚΩ,ΑΔΑ: Β43ΓΟΕ23-Σ1Γ,ΑΔΑ: Β44ΤΟΕ23-ΤΘ2,ΑΔΑ: Β44ΥΟΕ23-ΒΣΠ,ΑΔΑ: Β49ΛΟΕ23-12Ν,ΑΔΑ: Β414ΟΕ23-Χ56,ΑΔΑ: Β428ΟΕ23-5Ν0,ΑΔΑ: Β428ΟΕ23-ΧΜΜ,ΑΔΑ: 4577ΟΕ23-ΜΘΣ ,ΑΔΑ: 45ΒΔΟΕ23-ΚΧΑ,ΑΔΑ: 4ΑΣ0ΟΕ23-ΨΛΖ,ΑΔΑ: 4Α8ΟΟΕ23-7ΡΔ. Άρα, όλα αυτά δεν είναι απλώς εικασίες ή κουβέντες που ακούγονται στα καφενεία, αντιθέτως, δυστυχώς είναι η ωμή και βολική, για κάποιους λίγους, πραγματικότητα.

Θεωρούμε, ότι υπάρχουν κάποια καίρια σημεία, τα οποία αξίζουν ιδιαίτερο σχολιασμό.

1ον: Θα θέλαμε κάποιος από τη δημοτική αρχή να μας εξηγήσει τους λόγους, για τους οποίους όλες αυτές οι αναθέσεις έχουν δοθεί απευθείας σε έναν και μόνο επιχειρηματία του νησιού μας και όχι σε περισσότερους, τη στιγμή δε που η οικονομία του τόπου μας, πραγματικά βουλιάζει και είναι βέβαιο, ότι όλοι οι αντίστοιχοι επιχειρηματίες έχουν ανάγκη από δουλειά. Είναι γνωστό σε όλους, ότι η αγορά της Καλύμνου στενάζει. Δεν είναι άδικο ένας επιχειρηματίας να πάρει περίπου 100.000 ευρώ με απευθείας αναθέσεις μόνο από το Λιμενικό μας Ταμείο;! Οι άλλοι συνάδελφοί του δεν είναι δημότες του νησιού μας; Είναι δημότες ενός κατώτερου Θεού (δημάρχου); Και προφανώς δεν μπορείτε να ισχυριστείτε, ούτε ότι είναι μόνο ένα το κατάστημα που θα μπορούσε να σας προμηθεύσει τέτοιου είδους προϊόντα π.χ κλιματιστικά, ούτε βέβαια ότι όλοι οι άλλοι επιχειρηματίες έχουν τέτοια οικονομική άνθιση που δεν έχουν ανάγκη από δουλειά. Αυτό κ. Διακομιχάλη το βρίσκεται σωστό; Εσείς δεν ήσασταν που καυτηριάζατε διαρκώς την προηγούμενη δημοτική αρχή για το ότι, δήθεν έδινε τα έργα σε έναν μόνο εργολάβο; Να τονιστεί βέβαια, ότι αυτός ο δήθεν ένας εργολάβος που διαρκώς επικρίνατε (κάτι που δεν ισχύει και το ξέρετε καλά), έπαιρνε τα έργα με διαγωνισμούς και όχι με απευθείας αναθέσεις, ενώ να σας θυμίσουμε, ότι ο εργολάβος αυτός είναι ο ίδιος που παίρνει τα έργα (τα όποια ελάχιστα έχετε προκηρύξει) και επί της δικής σας θητείας!

2ον: Θα θέλαμε πραγματικά να κατανοήσουμε το μέγεθος του θράσους σας, κύριε Διακομιχάλη, αλλά προφανώς ο μέσος νους και η κοινή λογική δεν είναι αρκετά εφόδια για να το πετύχουμε! Πώς είναι δυνατόν να προκαλείτε τις αντιπολιτεύσεις να σας βρουν έστω μία απευθείας ανάθεση τη στιγμή που οι απευθείας αναθέσεις σε έναν και μόνο επιχειρηματία αγγίζουν  τις 100.000 ευρώ και αυτό μόνο από το Λιμενικό Ταμείο του Δήμου μας, στο οποίο εσείς είστε πρόεδρος; Το να υποτιμάτε τόσο τη νοημοσύνη των πολιτών είναι τουλάχιστον προσβλητικό και ανεπίτρεπτο! Και εν πάσει περιπτώσει από πού και ως που θεωρείτε ότι εσείς είστε ικανός να μας δουλεύετε με τέτοιο τρόπο; Μάλλον μεγάλη ιδέα έχετε για τον εαυτό σας…

Τέλος, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε κανείς να πει κάτι αρνητικό για τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, ο οποίος βέβαια κάνει απλά τη δουλειά του, παίρνοντας απευθείας αναθέσεις από το Λιμενικό Ταμείο αλλά και από το Δήμο. Απλώς, πρέπει να ομολογήσουμε, ότι για όλα υπάρχει μία εξήγηση. Έτσι λοιπόν αντιλαμβάνεται κάποιος το πάθος με το οποίο σας υπερασπίζεται και εννοείται πως αυτό δεν είναι μεμπτό, απλά θα μπορούσε να πει κανείς, ότι είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει κάποιος για εσάς, όταν σε περίοδο οικονομικής κρίσης (κλείνουν επιχειρήσεις, σφραγίζονται επιταγές κλπ), η επιχείρησή του, σώζει την παρτίδα με ποσά 100.000 ευρώ περίπου, μόνο από το Λιμενικό Ταμείο.  

Δυστυχώς, για μία ακόμα φορά, η Παράταξη Διακομιχάλη είναι εκτεθειμένη απέναντι στον καλυμνιακό λαό, τον οποίο συνεχώς και απροκάλυπτα εμπαίζει! Κύριε Δήμαρχε, οφείλετε να δώσετε κάποιες εξηγήσεις! Μπορείτε;;; Σας πήραμε είδηση!

Συνεχίζεται …

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ : http://www.dropshots.com/okakosolykos#date/2013-09-22/19:37:34

    ΑπάντησηΔιαγραφή