Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Η … «άλλη» δημοσιογραφία στον πλανήτη Κάλυμνο !!!

Η … «άλλη» δημοσιογραφία στον πλανήτη Κάλυμνο !!!
Όλοι παροικούμε την Ιερουσαλήμ και ξέρουμε πρόσωπα και πράγματα. Αυτό που συμβαίνει όμως, κυρίως τον τελευταίο καιρό, με την άσκηση του «δημοσιογραφικού λειτουργήματος» στο νησί μας είναι άνευ προηγουμένου…

Μετά το πρόσφατο γεγονός, τεραστίου, κατά τη γνώμη μας, δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος, αυτού της διπλής καταδίκης του κ. Διακομιχάλη Δημήτρη, Δημάρχου μας, όλοι όσοι δεν βρισκόμασταν εντός της δικαστικής αίθουσας,  περιμέναμε, τουλάχιστον να ακούσουμε, να διαβάσουμε την είδηση από τα τοπικά ΜΜΕ (τηλεόραση, έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος, sites). Εις μάτην… Η δουλειά είναι στο μάστορα που λέει και ο λαός μας.
Η δημαρχία Διακομιχάλη, νοιώθοντας προφανώς ότι φτάνει το τέλος της, αλλά και βλέποντας, πως και η ίδια η δικαιοσύνη πλέον,  επιβεβαιώνει, με τις αποφάσεις της, ότι ο Διακομιχάλης, ο Θανάτσης και η παρέα τους κατάφεραν να κοροϊδέψουν έναν ολόκληρο λαό και να κερδίσουν τη δημαρχία με ψέματα αποφάσισαν να παίξουν το τελευταίο τους χαρτί. Να πείσουν τα ΜΜΕ, απειλώντας με το ΕΣΡ (αυτό κυκλοφόρησε στα πηγαδάκια από δημοσιογράφους), να μην βγει τίποτα στον αέρα, σχετικό με την είδηση της συνολικής καταδίκης σε 14 μήνες φυλάκισης στον κ. Διακομιχάλη (6 μήνες από τον αγράμματο μηνυτή κ. Λελέκη και 8 μήνες από τον εργολάβο-εχθρό της Καλύμνου κ. Κρούσκο…).       
Αυτό κύριοι, αν ισχύουν οι παραπάνω φήμες, ΔΕΝ είναι δημοσιογραφία. Αυτό ΕΙΝΑΙ αλισβερίσι. Αυτό ΕΙΝΑΙ ευνουχισμός. Αν έτσι θέλετε να κάνετε το «επάγγελμά σας», τότε, με το συμπάθιο, είστε επικίνδυνοι για τον τόπο μας. Αν θέλετε να κουκουλώνετε ειδήσεις, διότι δεν ξέρετε πώς να χειριστείτε ένα θέμα ή γιατί φοβάστε (ποιον;), τότε παρατήστε τα και ασχοληθείτε με το … ψάρεμα!
Είναι δυνατόν να κόβεται την Πέμπτη, 6-3-2014, στον αέρα του ΑΙΓΑΙΟ TV, ο κ. Ζερβός, εκπρόσωπος τύπου της μεγάλης αντιπολίτευσης, ο οποίος κατάφερε, με τρομερή δυσκολία, να ψελλίσει, ότι ο Διακομιχάλης έφαγε 6 + 8 μήνες φυλάκιση από δικαστήριο; Ο περισσότερος κόσμος δεν άκουσε καθαρά την ανακοίνωση αυτή του κ. Ζερβού και ο κ. Χαραμαντάς, πατώντας έξυπνα, πάνω στη φωνή του κ. Ζερβού και έχοντας το πλεονέκτημα του μικροφώνου, κατάφερε να μην ακουστεί η σημαντική, από ειδησεογραφικό ενδιαφέρον, είδηση και σε συνεργασία με το control της εκπομπής, έκλεισαν το τηλέφωνο του κ. Ζερβού… Μπράβο σας κύριοι της δημοσιογραφίας, συγχαρητήρια!!!
Ο κ. Τρικοίλης, ο οποίος ανέβασε χθες τα δελτία τύπου τόσο της μεγάλης μειοψηφίας, όσο και της δημαρχίας, γράφει στο άρθρο του για αψιμαχίες… Έτσι φαίνεται αντιλαμβάνεται, μία τόσο σοβαρή, για τον τόπο μας, είδηση… Πως καταλήξατε στις αψιμαχίες κ. Τρικοίλη; Όταν γράφετε ο ίδιος, σκληρότατα, προσωπικά άρθρα κατά του κ. Διακομιχάλη και Θανάτση, αυτά θέλετε να τα εκλαμβάνει ο αναγνώστης σας ως αψιμαχίες ή ως την έκφραση μιας αγανάκτησης ενός ανθρώπου, που βάλλετε αδίκως; Νομίζετε, ότι έτσι βοηθάτε τον τόπο μας να πάει μπροστά; Ο κόσμος έτσι ενημερώνεται; Δυστυχώς, το γεγονός αυτό δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τυχαίο.
Μήπως η καραμέλα των δημοσιογράφων, ότι «αυτοί» τσακώνονται, βολεύει καταστάσεις, και τελικά ενισχύει τους καταφερτζήδες, τους ψεύτες, τους συκοφάντες; Μήπως, αντί να λέμε ΟΛΑ στο φως, να λέμε όλα στο σκότος; Γιατί το σωστό, το πρέπον, να το παρουσιάζουν τα ΜΜΕ ως αψιμαχία και τσακωμό; Θέλουν κουκουλώματα; Είναι μικρή είδηση η διπλή καταδίκη του δημάρχου μας; Και επειδή έγινε μία ανακοίνωση και ακολούθησε άλλη μία, αυτό να είναι αψιμαχία; Αντί να πλέψει, όπως λέμε στην Κάλυμνο η είδηση, να πλέει ο δήθεν τσακωμός;
O δε Κώος αντικειμενικός δημοσιογράφος της δημοτικής εφημερίδας ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ, για ακόμα μια φορά, το παίζει κινέζος. Από αυτόν όμως δεν περιμέναμε κάτι άλλο. Αυτός, ως γνήσιος και άμεσος εκπρόσωπος τύπου της δημαρχίας, προστατεύει τα καμώματα των φίλων του. Του Διακομιχάλη και του Θανάτση. Οι άλλοι όμως; Ντροπή κύριοι, ντροπή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου