Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012


Ώρα για αντιπολίτευση

 

            Είναι γεγονός, ότι η διαδοχή του τέως Δημάρχου κ. Γεωργίου Ρούσσου, από τη θέση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού μας συμβουλίου πήρε λίγο χρόνο παραπάνω απ’ τον αναμενόμενο, με αποτέλεσμα η παράταξή του «ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» τον τελευταίο καιρό, σε συνδυασμό και με τα «μπάνια του λαού», λόγω του θέρους, να «υπολειτουργεί».




            Αν αναλογιστούμε το ομολογουμένως ανύπαρκτο έργο της νυν δημοτικής αρχής του κ. Διακομιχάλη, η στάση που τήρησε η πρώην πλέον παράταξη του κ. Ρούσσου, αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμα και ως πολιτικά απαράδεκτη, αφού η εσωτερική της αστάθεια συνέβαλε σημαντικά στην αδράνεια που παρουσίασε. Κατά τη γνώμη μας, δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί αυστηρή η κριτική αυτή, αφού, κακά τα ψέματα, τόσο καιρό δεν βλέπουμε να ασκείται ουσιαστική αντιπολίτευση. Στο σημείο αυτό κρίνουμε σκόπιμο να πούμε, πως, κατά την ταπεινή μας άποψη, ισχύουν τα ίδια και για την άλλη, τη μικρή αντιπολίτευση της παράταξης του κ. Γαλουζή, η οποία κι αυτή με τη σειρά της, δείχνει σε όλους εμάς, ότι πελαγοδρομεί, ότι έχει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα, ότι γενικώς ψάχνεται! Θα ασχοληθούμε στη συνέχεια και με την δημοτική παράταξη «ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ» του κ. Γαλουζή. Τυχερή λοιπόν η δημοτική αρχή, αφού στην ουσία διοίκησε, ως τώρα, τον τόπο μας, χωρίς αντιπολίτευση.

            Επανερχόμαστε στη μεγάλη αντιπολίτευση. Να υπενθυμίσουμε λοιπόν στη νυν παράταξη του κ.  Μαστροκούκου, ότι μία μεγάλη μερίδα του κόσμου (περίπου το 42%) την ψήφισε στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές και έχει χρέος να κάνει – έστω για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές – το καθήκον της.

            Και φυσικά ο ρόλος της παράταξης Μαστροκούκου, όπως και κάθε παράταξης που βρίσκεται στην αντιπολίτευση, είναι να αναδεικνύει τα λάθη της δημοτικής αρχής, να εντοπίζει τις παραλείψεις της, να προτείνει, να στηλιτεύει τα κακώς κείμενα και να επισημαίνει τις ανάγκες του τόπου.

            Και για αποφυγή κάθε παρεξήγησης, δεν επιθυμούμε ανούσιες συγκρούσεις, εντάσεις που κερδίζουν μόνο τις εντυπώσεις, αλλά στο τέλος δεν προσφέρουν τίποτα στο νησί μας. Επιθυμούμε μία μαχητική και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση που θα αγωνιστεί για το όφελος και μόνο της Καλύμνου. Μία αντιπολίτευση που με τη στάση της θα συμβάλλει στην ουσιαστική ανάπτυξη του τόπου. Αρκεί βέβαια η δημοτική αρχή να δέχεται την αντιπολίτευση και την κριτική και όχι να επιτίθεται, ως συνήθως, με προσβλητικό πολλές φορές τρόπο, σε όποιον από την αντιπολίτευση τολμά να εκφραστεί και η άποψή του είναι αντίθετη με τα πρακτέα της παράταξης του κ. Διακομιχάλη. Αυτό δεν πρέπει να πτοεί την αντιπολίτευση, ούτε το νέο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού μας συμβουλίου κ. Μαστροκούκο. Ο λαός και βλέπει, και ακούει, και κρίνει!   

            Τώρα, ο κ. Μαστροκούκος καλείται να ασκήσει έντονο αντιπολιτευτικό έργο, αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό, ότι η επιλογή του ως ο νέος αρχηγός της παράταξης ήταν ορθή πολιτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου