Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012


Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΣΤΗ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!!!

 

            Ας ξεκινήσουμε με τον όρο «ηθικό», αφού πολύ ακούσαμε αυτή τη λέξη κάθε φορά που συζητιόταν το θέμα του καπετάνιου συμπατριώτη μας κ. Θεοχάρη Τσουκαλά.



Ηθικό = αυτό που ακολουθεί τα κοινώς αποδεκτά πρότυπα ηθικής, το χρηστό, το ενάρετο (σημείωση: αυτό λέει ο Μπαμπινιώτης στο λεξικό του οποίου ανατρέξαμε).

Και τώρα που το λύσαμε κι αυτό το θέμα και λογικά ξεκαθαρίστηκε πως το ηθικό δεν ταυτίζεται με το νόμιμο, και αφού θυμηθούμε, ότι τόσο η παράταξη του Δημάρχου κ. Διακομιχάλη, όσο και ο ίδιος ο κ. Τσουκαλάς αυτό ανέφερε ως επιχείρημα, ότι δηλαδή η πρόσληψή του ως καπετάνιος στο «ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ» της ΑΝΕΚ δεν είναι παράνομη, ερχόμαστε σ’ ένα άλλο ζήτημα που προκύπτει.

Ακούσαμε αρκετές φορές, διά στόματος του κ. Δημάρχου, ότι έχει αποσταλεί σχετικό έγγραφο ερώτημα-αίτημα στο αρμόδιο υπουργείο, για να εξαλειφθεί κάθε υπόνοια, ότι ο  κ. Θεοχάρης Τσουκαλάς βρίσκεται παρανόμως στην ταπεινή γέφυρα του «Νήσος Κάλυμνος» και όχι σε κάποια άλλη «ψηλή» γέφυρα, όπου και τον περιμέναμε.

Και βέβαια, για να ξεκαθαρίσουμε κάτι, το πρόβλημα δεν έγκειται στο γεγονός ότι ο κ. Θ. Τσουκαλάς είναι καπετάνιος στο «Νήσος Κάλυμνος». Σε όσους βιαστούν να πουν πως το πρόβλημά μας είναι αυτό, πως είμαστε εμπαθείς και πως κάνουμε πόλεμο στο συγκεκριμένο καπετάνιο – δημοτικό σύμβουλο ερχόμαστε να πούμε, πως το πρόβλημά μας δεν εντοπίζεται εκεί. Εξάλλου, ό,τι ήταν να ειπωθεί γι’ αυτό το θέμα έχει ειπωθεί εδώ και καιρό. Επομένως, προλαβαίνουμε πάλι όσους θα πουν, ότι το θέμα αυτό είναι παλιό, άρα δεν παρουσιάζει κανένα ενδιαφέρον.

Το ζήτημα που προκύπτει είναι άλλο. Θέτουμε λοιπόν τα ερωτήματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας: Πότε ο κ. Διακομιχάλης θα ενημερώσει τους πολίτες του νησιού μας για το αν ο κ. Τσουκαλάς βρίσκεται νομίμως στη θέση του καπετάνιου στο «ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ»; Γιατί άραγε δεν πληροφορεί εμάς, τους απλούς δημότες του τόπου, που διοικεί για την απάντηση του υπουργείου; Ως πότε θα αφήνει το μέλος της παράταξής του να κυκλοφορεί με τη «ρετσινιά» ότι τάχα πολιτεύτηκε για να βολευτεί;  

Και επειδή σίγουρα κάποιοι θα σκεφτούν, ότι σκοπός μας είναι να θίξουμε τον κ. Τσουκαλά τονίζουμε, ότι αυτό που θέλουμε είναι να στηλιτεύσουμε το γεγονός, ότι για μία ακόμα φορά ο δήμαρχός μας πιστεύει ότι ξεχνάμε, ότι ισχύει η παροιμία «…κάθε θαύμα τριήμερο». Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως δεν έχουμε όλοι τόσο αδύναμη μνήμη και δεν μπορούμε να προσπερνάμε γεγονότα που απασχολούν τον τόπο μας.

Είναι πολύ πιθανό (άλλωστε, το ευχόμαστε) η απάντηση του υπουργείου να δικαιώνει το κ. Θεοχάρη Τσουκαλά και να μην τίθεται θέμα «ασυμβίβαστου». Θα θέλαμε ωστόσο να μας ενημερώσει ο κ. δήμαρχος γι’ αυτό, όπως εξάλλου είχε πολλάκις υποσχεθεί ο ίδιος ότι θα πράξει, για να κλείσει έτσι οριστικά το ζήτημα αυτό.

Κατανοούμε απόλυτα, ότι ο κ. δήμαρχος βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αφού έχει να λύσει πολλά προβλήματα, όπως είναι οι απλήρωτοι της κοινωνικής εργασίας, η ανύπαρκτη αυτεπιστασία, το ακτοπλοϊκό και τόσα άλλα, οπότε ίσως να αμέλησε αυτό το δευτερεύον ζήτημα. Ας μην ξεχνάμε όμως τα λόγια του σοφού λαού...ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται.

Εν αναμονή λοιπόν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου